”Am realizat sistemul Topol-m, iar acum Yars în mai multe versiuni de staționare - mobilă, fixă și pe cale ferată”, spus el. Da, racheta există, nu și vagoanele, a constatat cotidianul Izvestia.
Potrivit publicației, așa cum arată el acum, sistemul a fost, creat, practic, pe jumătate, pentru că dispune de mijloc de transport. Vechiul așa numitul tren nuclear a fost tras pe linie moartă încă din 2005, iar proiectul noului tren, Barguzin, care să răspundă provocărilor tehnologice ale momentului, continuă să zacă într-un sertar. Oficial, el a fost înghețat.
Citește și SUA atacă pe toate fronturile tehnologiile militare hipersonice
Ce este atât de extraordinar la aceste trenuri? Faptul că ele nu pot fi deosebite de garniturile obișnuite pentru transportul feroviar de mărfuri. Numai că, în loc de materii prime sau alte încărcături, ele duc rachete balistice. În cazul unei amenințări majore, aceste trenuri străbat trasee de patrulare, integrându-se, practic, în traficul feroviar, fără ca nimic să nu îi demaște adevărata menire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.