Laureatul Nobel pentru Pace, Aung San Suu Kyi, se confruntă cu acuzații pentru importul ilegal de echipamente de comunicații, după preluarea armatei de luni, care a atras condamnarea occidentală și solicită juntei să respecte victoria partidului său în alegerile din noiembrie.
Opoziția a fost foarte vocală pe Facebook, care este principala platformă de internet a țării și care stă la baza comunicațiilor pentru afaceri și guvern. Mesageria Facebook a fost, de asemenea, blocată.
Facebook era încă disponibil sporadic, iar manifestanții din cel de-al doilea oraș al țării, Mandalay, l-au folosit pentru a transmite în direct primul astfel de protest stradal de la lovitura de stat dintr-o țară cu o istorie sângeroasă de represiuni împotriva demonstrațiilor.
Trei persoane au fost arestate după protest, au spus grupuri studențești. Nu a fost posibilă contactarea poliției pentru comentarii, transmite Reuters.
Rețeaua socială a fost, de asemenea, folosită pentru a împărtăși imagini ale unei campanii de protest de către personalul din spitalele guvernamentale din întreaga țară, medicii oprindu-și munca sau purtând panglici în culoarea roșie, a Ligii Naționale pentru Democrație a lui Aung San Suu Kyi.
Citește și: Australia ar putea elimina Google. Cine i-ar lua locul
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.