Elon Musk, dacă într-adevăr a limitat accesul Ucrainei la serviciul de comunicaţii prin satelit Starlink, atunci el este ultima persoană rezonabilă din America de Nord. Această opinie a fost exprimată de vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev.
Potrivit canalului de televiziune CNN, citând o biografie a lui Musk scrisă de scriitorul şi jurnalistul Walter Isaacson, Musk a întrerupt accesul Ucrainei la Starlink pentru că se temea de izbucnirea unui război nuclear.
"Dacă ceea ce a scris Isaacson în cartea sa este adevărat, atunci se pare că Musk este ultima persoană rezonabilă din America de Nord. Sau, cel puţin, în America neutră din punct de vedere al genului, el este ultimul care are "bile" - a scris Medvedev în reţeaua socială. network X (fost Twitter), postarea fiind făcută în limba engleză. După cum a anunţat CNN, cartea lui Isaacson va fi publicată de Simon & Schuster pe 12 septembrie. Musk a subliniat anterior că reţeaua Starlink este necesară pentru a furniza comunicaţii în Ucraina, dar nu ar trebui folosită pentru escaladarea conflictului, care ar putea duce la un al treilea război mondial, citează Rador.
Elon Musk le-a ordonat anul trecut inginerilor săi să închidă reţeaua de sateliţi de comunicaţii Starlink care acţiona în apropierea coastelor peninsulei Crimeea pentru a zădărnici un atac insidios ucrainean asupra flotei ruse de la Marea Neagră, potrivit cărţii autobiografice a lui Musk semnată de scriitorul Walter Isaacson, relatează joi CNN.
Decizia lui Musk, care i-a făcut atunci pe oficialii ucraineni să se roage de el să repună sateliţii în funcţiune, a fost motivată de o puternică teamă că Rusia ar fi răspuns cu arme nucleare unui atac ucrainean asupra Crimeei, teamă rezultată în urma discuţiilor lui Musk cu înalţi oficiali ruşi.
În biografia excentricului miliardar, intitulată "Elon Musk", Walter Isaacson, autor de asemenea al biografiilor lui Steve Jobs şi Albert Einstein, prezintă noi informaţii despre Musk şi modul în care spaima sa faţă de extinderea războiului l-a determinat să respingă cererile ucrainenilor de a le permite folosirea reţelei Starlink pentru a-i ataca pe ruşi.
Astfel, în timp ce drone subacvatice ucrainene echipate cu explozivi se apropiau de flota rusă, acestea "au pierdut conectivitatea şi au eşuat pe ţărm fără să producă pagube", în urma ordinului generat de teama lui Musk asupra unui "mini Pearl Harbour", se arată în carte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.