Companiile care vând frigidere, mașini de spălat, uscătoare de păr sau televizoare în Uniunea Europeană trebuie să se asigure că aceste aparate pot fi reparate timp de 10 ani. Noua inițiativă își propune să reducă numărul crescut de deșeuri electronice, scrie Associated Press.
Măsura face parte din Planul de acțiune al economiei circulare a UE și are ca obiectiv reducerea risipei de echipamente electronice.
Citește și: Lufthansa raportează pierderi dar are și o veste bună
În loc de produse care se deteriorează rapid și nu pot fi recuperate, noua măsură presupune întreținerea echipamentelor. Practic, producătorii europeni trebuie să asigure piesele de schimb pentru aparatele de uz casnic timp de 10 ani.
Unele dintre piese vor fi furnizate exclusiv companiilor de reparații profesionale, care vor asigura înlocuirea corectă a pieselor de schimb. În același timp, noul echipament trebuie să aibă instrucțiuni de reparație, precum și capacitatea de a-l deschide cu instrumente standard.
Până în prezent, această regulă se aplică numai mașinilor de spălat, uscătorului de păr, frigiderelor și televizoarelor. Cu toate acestea, susținătorii reformei vor să includă smartphone-uri, laptopuri și alte produse electronice de larg consum în listă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.