Sindicliștii vor picheta ministerul, în fiecare luni și marți, între orele 10:00 și 12:00 și între aceleași pres dar în zilele de miercuri și joi, în fața clădirii Guvernului.
Vagoanele, locomotivele, automotoarele și ramele electrice sunt majoritatea vechi și insuficiente, ceea ce are ca efect condiții de muncă inumane pentru mecanicii de locomotivă și automotor, dar și pentru șefii de tren și conductori, spun protestatarii. Ei denunță și lipsa de personal la funcțiile de mecanici locomotivă și automotor, revizori locomotivă, șefi tură, mecanici instructori, formatori și evaluatori, șefi tren și conductori, casieri etc.
Sindicaliști: Cei care sabotează metroul sunt la conducere
O altă nemulțumire este legată de tergiversarea investiților substanțiale în infrastructura feroviară, iar o alta de condițile grele de muncă în care își desfășoară activitatea salariații din Calea Ferată Română.
Sindicaliștii sunt nemulțumiți de blocarea celor 10% din compensația acordată pe anul 2019 la CFR Călători ce trebuia imediat folosiți pentru repararea locomotivelor, automotoarelor și ramelor electrice. Ei critică lipsa unui BVC multianual pe cel puțin patru ani pentru investiții în materialul rulant al CFR Călători.
Protestatarii mai cer urgentarea demersurilor pentru recuperarea supraaccizei la combustibilul folosit de materialul rulant motor al CFR Călători și CFR Marfă și folosirea sumelor respective în modernizare. La Proteste participă și Federația Mecanicilor de Locomotivă și Federația Națională Drum de Fier.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.