"În primul rând, FMI nu e o instituţie caritabilă. Ei vin în România ca să facă profit. Şi abia aşteaptă. Se încălzesc, acum, pe margine, aşteptând să ne pună la dispoziţie o linie financiară de urgenţă din care vor câştiga foarte mult din dobânzi, bineînţeles.
Ei nu au niciun interes, în momentul de faţă, să reclame situaţia financiară gravă în care se află statul pentru că cu cât vom ajunge mai repede la fundul sacului, cu atât vom avea mai multă nevoie de FMI, iar asta probabil se va întâmpla din a doua parte a anului.
Ce ne cere FMI? Să creştem preţurile, să creştem taxele, să generăm inflaţie, pe spatele oamenilor obişnuiţi să încercăm să salvăm cheltuielile statului. De ce? Pentru că nu suntem capabili să facem reforme şi să strângem cureaua din perspectiva cheltuielilor publice care depăşesc o mie de miliarde de lei, cea mai mare sumă din istoria României cheltuită pentru Dumnezeu ştie ce", a atras atenţia Adrian Negrescu, într-o intervenţie la România TV.
Ce a declarat premierul Ciolacu după întâlnirea cu delegaţia FMI
Menţinerea stabilităţii macroeconomice, ritmul susţinut al investiţiilor şi continuarea reformelor sunt obiectivele Guvernului pentru acest an, a afirmat, vineri, premierul Marcel Ciolacu, la o întâlnire cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, care a avut loc la Palatul Victoria.
"Bugetul recent aprobat în Parlament include cel mai mare volum alocat până acum investiţiilor, respectiv 7,8% din Produsul Intern Brut. Vom prioritiza proiectele publice, astfel încât cele aflate în stadiu avansat de implementare să primească finanţarea necesară pentru a fi finalizate într-un ritm alert. O altă linie de acţiune este susţinerea proiectelor finanţate din fonduri europene, pentru cofinanţarea cărora am alocat resurse bugetare. Valorificăm această fereastră de oportunitate pe care România o are atât pentru dinamica investiţiilor, cât şi pentru implementarea reformelor asumate prin PNRR şi convergente obiectivului nostru de aderare la OCDE în anul 2026", a menţionat Ciolacu, citat într-un comunicat al Guvernului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.