Comisia parlamentară din Marea Britanie a recomandat colegilor să înființeze o instituție care să supravegheze respectarea democrației și drepturilor cetățenilor de către marile companii din IT. În raport, Zuckerberg este acuzat direct că nu și-a asumat resposabilitatea pentru dezinformare, încercările unor state străine de a influența alegerile și periclitarea datelor private.
”Avem nevoie de o schimbare radicală a balanței puterii între platformele de socializare și oameni. Drepturile cetățeanului trebuie stabilite prin statut, care să ceară companiilor să adere la un cod de conduită stabilit prin lege de Parlament și supravegheate de un organism independent”, a declarat Damian Collins, președintele comisiei care a anchetat activitățile Facebook timp de un an și jumătate.
Citește și: Zuckerberg se felicită singur în cel mai tulbure an al Facebook
Facebook are dificultăți și în Germania, unde autoritățile au cerut companiei, la începutul acestei luni, să înceteze colectarea datelor private ale utilizatorilor. În SUA, senatorul Marco Rubio a inițiat o lege prin care americanii vor avea un control mai mare asupra datelor care pot fi colectate de companii precum Facebook sau Google.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.