Scăderi pe majoritatea indicilor bursieri
Bursa de Valori București (BVB) a încheiat prima ședință a săptămânii în teritoriu negativ, cu un rulaj total de 4,372 miliarde de lei (878,5 milioane de euro), dintre care tranzacțiile cu obligațiuni au reprezentat 4,303 miliarde de lei (864,76 milioane de euro).
Indicele BET, care reflectă evoluția celor mai importante 20 de companii listate, a scăzut cu 0,24%, ajungând la 17.639,46 puncte. Indicele BET-Plus, care urmărește cele mai lichide 43 de acțiuni, a pierdut 0,20%, iar BET-XT, ce include cele mai lichide 25 de titluri, a închis cu 0,21% mai jos.
Singurul indice aflat pe plus a fost BET-FI, care urmărește evoluția SIF-urilor și a crescut cu 0,41%. În schimb, indicele energetic BET-NG a scăzut cu 0,42%, iar BET-BK, indicele de referință al fondurilor de investiții, a înregistrat o ușoară depreciere de 0,06%.
Romgaz, Banca Transilvania și Green Tech International, cele mai tranzacționate acțiuni
Pe piața reglementată, Romgaz a fost cel mai lichid emitent, cu tranzacții în valoare de 15,04 milioane de lei, urmat de Banca Transilvania cu 13,27 milioane de lei și Green Tech International cu 3,94 milioane de lei.
Creșteri și scăderi semnificative
Cea mai mare creștere a zilei a fost înregistrată de Romcab, care s-a apreciat cu 14,98%, urmată de COMCM (+7,83%) și Bermas (+6,43%).
La polul opus, cele mai mari scăderi au fost raportate de:
Sinteza (-14,65%)Grupul Industrial Electrocontact (-11,11%)Electroaparataj (-8,11%)Concluzie
Piața bursieră românească a fost dominată de o activitate intensă pe segmentul obligațiunilor, dar în același timp, majoritatea indicilor au închis în scădere, reflectând o zi de tranzacționare volatilă. Evoluția SIF-urilor rămâne pozitivă, în timp ce sectorul energetic și cel bancar au înregistrat pierderi moderate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.