Investiţia va oferi un serviciu de gestionare a deşeurilor mai integrat, mai eficient şi mai sustenabil, îmbunătăţind calitatea mediului, în beneficiul a peste 500.000 de locuitori.
"Această investiţie în cadrul politicii de coeziune va contribui la îmbunătăţirea sănătăţii şi a calităţii vieţii oamenilor care trăiesc în judeţul Galaţi. Investiţia va îmbunătăţi mediul prin reciclarea materialelor altfel irosite şi va stimula dezvoltarea biodiversităţii locale şi a activităţilor economice", a afirmat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.
Citește și: Noi informații privind şomajul din Uniunea Europeană
Datorită acestui proiect, întreaga populaţie a judeţului va avea acces la servicii de salubrizare în 2021, ceea ce prezintă un beneficiu deosebit pentru oamenii din zonele rurale, unde în prezent doar 45% au acces la aceste servicii. Noua infrastructură creată va creşte reutilizarea şi reciclarea deşeurilor de hârtie, metal, plastic, sticlă şi lemn şi va reduce deşeurile care ajung la depozitele de deşeuri. De asemenea, va permite tratarea corespunzătoare a deşeurilor domestice periculoase şi a deşeurilor voluminoase.
Investiţia va crea aproximativ 300 de noi locuri de muncă în perioada de construcţie şi aproximativ 380 în faza operaţională.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.