Totodată, șase companii deja incluse în indicii MSCI vor fi promovate de la Small Cap la Mid Cap/Large Cap și vor face parte din indicii MSCI Frontier și MSCI Romania, dublând, astfel, numărul de companii românești incluse în acești indici la 12. Prezența României crește, astfel, de la 12 la 22 de companii în indicii MSCI Frontier IMI, MSCI Romania IMI, MSCI Frontier și MSCI Romania, din data de 1 septembrie 2023.
Prezența României în indicii MSCI va crește, începând cu 1 septembrie, de la 12 la 22 de companii, în urma revizuirii trimestriale a indicilor, realizată de furnizorului global de indici MSCI, în august.
Acestea sunt:
Aquila Part Prod (AQ)
Arobs Transilvania Software (AROBS)
Bittnet Systems (BNET)
Bursa de Valori București (BVB)
Conpet (COTE)
Purcari Wineries (WINE)
Safetech Innovations (SAFE)
Simtel Team (SMTL)
Sphera Franchise Group (SFG)
TTS Transport Trade Services (TTS)
Acești indici cuprind companii din categoriile Small Cap, Mid Cap și Large Cap.
”Strategia BVB vizează creșterea semnificativă a lichidității, iar îmbunătățirea vizibilității pieței pe radarele investitorilor locali și internaționali este unul dintre pilonii pe care se bazează strategia noastră. Piața locală a demonstrat în ultimii cinci ani că este un canal viabil pentru susținerea economiei atât prin rundele de finanțare derulate de companii private și de Statul român, care au însumat peste 10,5 miliarde de euro, cât și printr-o triplare a numărului de investitori, până la aproape 160.000”, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.
”Creșterea prezenței României în indicii MSCI este un nou semnal pozitiv pentru piața locală, care încă este încadrată ca Piață de Frontieră de către furnizorul global de indici. Alături de ceilalți stakeholderi ai pieței de capital continuăm demersurile pentru a obține promovarea României la statutul de Piață Emergentă și din partea MSCI și considerăm că perspectivele sunt pozitive, având în vedere recenta listare a Hidroelectrica, alături de îndeplinirea criteriilor calitative și cantitative ale furnizorului de indici”, a afirmat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.
România este încadrată ca Piață Emergentă de către furnizorul internațional de indici FTSE Russell, fiind reprezentată de 14 companii: Banca Transilvania, Hidroelectrica, MedLife, Nuclearelectrica, OMV Petrom, One United Properties, Teraplast, Aquila, Bittnet Systems, Bursa de Valori Bucuresti, Conpet, Purcari Wineries, Sphera Franchise Group și Transport Trade Services.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.