Publicitate
Deci, a nins în noaptea de miercuri spre joi în zona de munte, în Fărăraș, la Cota 2.000. Stratul de zăpadă a ajuns la 10 centimetri, iar pe Transfăgărășan drumarii au intervenit cu material antiderapant.
Joi dimineață, în zonă se înregistrau minus 4 grade Celsius, iar vântul sufla cu putere, cu circa 60 de km/h. Vizibilitatea în zonă era redusă sub 50 de metri.
Și pe Transfăgărășan se circulă în condiții de iarnă. Drumarii au fost nevoiți să intervină încă de zilele trecute cu material antiderapant și să îndepărteze zăpada de pe carosabil. Șoferii care se aventurează în zonă sunt rugați să circule cu prudență.
”Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi pe Transfăgărășan! Azi dimineață am intervenit din nou pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil atât pe partea nordică, în județul Sibiu, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, cât și pe versantul sudic, în județul Argeș, între Piscul Negru și tunel, scrie Antena 3.
În acest moment ninge în continuare iar temperaturile de la altitudine au coborât sub zero grade stratul de zăpadă atingând pe alocuri și 10 cm.
Cu toate că în continuare circulația este deschisă pe Transfăgărășan pe timpul zilei, vă rugăm să circulați cu prudență pe toate drumurile montane și nu vă aventurați în zone cu zăpadă dacă nu aveți mașina pregătită pentru iarnă”, a transmis, în această dimineață, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.
Salvamontiștii nu recomandă parcurgerea traseelor turistice la altitudini de peste 1500 de metri fără echipament adecvat sezonului de iarnă, îmbrăcăminte de protecție vânt/rece, colțari, bețe, lanternă, telefon, etc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.