Prinţesa de Wales, supranumită Lady Di, decedată în urma unui accident de automobil petrecut la Paris în 1997, ar fi împlinit joi vârsta de 60 de ani. Statuia care îi este dedicată, realizată de Ian Rank-Broadley, va fi dezvelită în "grădina ascunsă" de la Kensingon Palace - fosta ei reşedinţă, devenită în prezent reşedinţa oficială a prinţului William - în prezenţa unui grup de doar 30 de persoane, inclusiv a unor membri ai familiei Spencer.
Prinţul Charles, cu care Lady Di s-a căsătorit în urmă cu 40 de ani, pe 29 iulie 1981, şi de care a divorţat în 1996, nu va participa la ceremonie, potrivit unuia dintre apropiaţii săi citaţi de Sunday Times, întrucât nu doreşte "să redeschidă răni mai vechi".
La mai mult de 24 de ani după moartea ei, popularitatea prinţesei Diana continuă să se afle la cote înalte: un automobil al său a fost vândut la licitaţie cu 60.000 de euro unui muzeu din America de Nord în această săptămână, iar ea este considerată în continuare o legendă a modei, în contextul în care rochiile sale sunt prezentate cu regularitate în expoziţii organizate în Marea Britanie - un fenomen întreţinut şi de celebrul serial TV "The Crown".
"Bătălia celor doi fraţi"
Însă, mai mult decât omagiul adus fostei prinţese britanice, miza ceremoniei este aceea de a afla dacă reîntâlnirea celor doi fraţi poate cu adevărat să atenueze criza provocată de declaraţiile dure ale prinţului Harry legate de rolul său în cadrul familiei regale, precum şi de interviul şocant acordat alături de soţia sa, Meghan Markle, celebrei prezentatoare TV americane Oprah Winfrey, difuzat în luna martie.
Ducele şi ducesa de Sussex au afectat grav imaginea familiei regale britanice atunci când au sugerat în acel interviu televizat că unul dintre membrii săi s-a comportat într-o manieră rasistă în momentul în care a adresat o întrebare, înainte de naşterea fiului lor, Archie, legată de culoarea pe care urma să o aibă pielea bebeluşului.
Citește și Prințul Harry, LOVITURĂ dură de la tatăl său. E vorba despre Archie
Membrii familiei regale britanice "nu sunt absolut deloc rasişti", a reacţionat prinţul William, în vârstă de 39 de ani, în momentul în care a fost interpelat de jurnalişti, la scurt timp după aceea, în timpul unui eveniment oficial.
Descrierea făcută de fratele său mai tânăr, în vârstă de 36 de ani, care a spus că William este "ţinut ostatic" de familia regală, nu a fost deloc pe placul fiului cel mare al prinţului Charles, căruia îi va reveni într-o bună zi dificila sarcină de a fi rege. De atunci, cei doi fraţi au avut o scurtă întâlnire cu ocazia funeraliilor prinţului Philip, în luna aprilie, însă reuniunea lor nu a părut să fi atenuat tensiunile dintre ei.
"William nu a vorbit cu Harry în timpul recepţiei organizate la Castelul Windsor ce a urmat funeraliilor, temându-se că subiectul conversaţiei lor ar fi putut să fie divulgat imediat de Meghan prin intermediul jurnalistei Oprah Winfrey sau pe reţelele de socializare ale ducilor de Sussex", a dezvăluit Robert Lacey, un istoric specializat în chestiuni legate de familia regală britanică, în cartea sa intitulată "Battle of Brothers".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.