WhatsApp, de neoprit: Lansează noi instrumente de inteligență artificială

Simona Haiduc |
Data publicării:
Noi funcții / FOTO: Freepik
Noi funcții / FOTO: Freepik

Meta a lansat, pe WhatsApp, primul său program de direcționare a reclamelor bazat pe inteligență artificială pentru companii, în condițiile în care încearcă să obțină tot mai multe venituri din popularul serviciu de chat.

Directorul executiv Mark Zuckerberg a anunțat noile instrumente într-un videoclip prezentat, joi, la o conferință de profil desfășurată în Brazilia. 

Anunțul marchează o schimbare pentru WhatsApp, un serviciu de mesagerie criptat care se mândrește cu meritele sale în materie de confidențialitate și care, până acum, a evitat instrumentele de publicitate vizate care stau la baza altor aplicații ale Meta, precum Facebook și Instagram.

De câțiva ani, gigantul rețelelor sociale a introdus în aplicație funcții de comerț și plată, inclusiv instrumente de „mesaj pentru afaceri” pe care companiile le pot folosi pentru a interacționa cu serviciul pentru clienți și pentru a trimite materiale de marketing persoanelor care le-au furnizat numărul de telefon.

Până acum, aceste instrumente erau simple. Noile instrumente AI vor folosi comportamentul de pe Facebook și Instagram pentru a direcționa mesajele către clienții cei mai susceptibili să fie receptivi.

Pe de altă parte, există o funcție ce permite aplicarea unor instrumente specifice unui procesor de text precum celebrul Word. Este vorba despre Mode Word.

Ce este modul WhatsApp Word?

Această nouă funcție, așteptată cu nerăbdare de comunitatea WhatsApp, permite utilizarea diferitelor formate de text disponibile anterior doar pe procesoarele de text precum faimosul Microsoft Word. De exemplu, mesajele pot fi scrise cu caractere cursive și aldine, cuvintele se pot șterge sau organiza în marcatori, liste. 

Cum se folosește 

Utilizarea este foarte simplă, deoarece necesită doar câțiva pași fără a fi nevoie să descărcați sau să instalați nimic. Trebuie doar deschisă aplicația. Este adevărat, trebuie respectate câteva reguli.

Bold: Pentru a aplica acest format, trebuie să plasați un asterisc (*) la începutul și la sfârșitul cuvântului sau a frazei pe care doriți să o evidențiați.

Cursiv: pentru a aplica acest format, trebuie să plasați o liniuță de subliniere (_) la începutul și la sfârșitul cuvântului sau expresiei pe care doriți să o subliniați.

Barat: pentru a aplica acest format, trebuie să plasați o virgulă (~) la începutul și la sfârșitul cuvântului sau expresiei pe care doriți să o evidențiați.

Lista numerotată: Pentru a organiza mesajele cu acest format, trebuie să scrieți un număr, urmat de un punct și un spațiu. WhatsApp va începe automat să organizeze ceea ce scrieți într-o listă numerotată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9772
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.9772
USD
Azi 4.5116
Diferența -0.0943
Zi precendentă 4.6059
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9772 RON
USD flag1 USD = 4.5116 RON
GBP flag1 GBP = 5.9419 RON
CHF flag1 CHF = 5.2235 RON
AUD flag1 AUD = 2.8609 RON
DKK flag1 DKK = 0.6671 RON
CAD flag1 CAD = 3.1881 RON
HUF flag1 HUF = 0.0124 RON
JPY flag1 JPY = 0.0308 RON
NOK flag1 NOK = 0.4384 RON
SEK flag1 SEK = 0.4661 RON
XAU flag1 XAU = 453.3570 RON
Monede Crypto
1 BTC = 372442.55RON
1 ETH = 8133.87RON
1 LTC = 373.43RON
1 XRP = 9.26RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Comunicate de presa

Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...

ANAF / Foto: DCBusiness

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel