Acum, șefii firmei germane se află sub anchetă, sub acuzația de înșelătorie, după ce a tras pe sfoară holdingul american Berkshire Hathaway, anunță publicația britanică The Guardian.
În februraie 2017, compania de investiții fondată și condusă de Warren Buffett, a cumpărat Wilhelm Schultz pentru 800 milioane de euro. După cum notează cotidianul britanic, este unul dintre puținele cazuri când unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii și un renumit investitor, încheie o afacere cu un business de familie.
Dar, la câteva luni după achiziție, experții de la Berkshiare Hatyaway și-au dat seama că, deși toate actele păreau în ordine, ceva nu se lega și au pus la îndoială autentificatea datelor prezentate de firma germană. Dacă din cifre reieșea că este o întreprindere înfloritoare, în realitate Wilhelm Schultz se afla în pragul falimentului.
Citește și Miliardarii se relaxează. Unii cântă, alții zac în fața televizorului VIDEO
Firește, s-a apelat la justiție. În aprilie anul curent, Curtea de arbitraj din New York a ajuns la concluzi că firma germană i-a indus sistematic pe investitori în eroare. ”Cazul nu este încă închis, dar sunt suficiente dovezi care să demonstreze înșelătoria”, au spus judecătorii.
Potrivit ziarului economic german Handelsblatt, cele 47 de tranzacții comerciale înscrise în registrele companiei germane au fost inventate de la cap la coadă. Aceeași sursă a precizat că, în realizate întreprinderea nu valora mai mult de 157 milioane de euro, astfel că patronii Whilhem Shultz Group vor trebui, probabil, să restituie 643 milioane de euro. Depide de hotărârea finală a instațelor americane.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.