Publicitate
Constrângerile în vigoare pe linie de aprovizionare și creșterea cererii de petrol, în contextul în care tot mai mulți angajați revin la locurile lor de muncă după ridicarea restricțiilor impuse de pandemi, dar și a reluării activităților din turism și a călătoriilor cu avionul, au contribuit la creșterea prețurilor la petrolul Brent și WTI cu peste 40% în acest an.
Cu toate acestea, o creștere suplimentară a prețurile la materiile prime poate să nu afecteze foarte mult dinamica portofoliului, deoarece ponderea sectorului energetic în portofoliile investitorilor este „neglijabilă” de 2%. Pentru comparație, este cam jumătate din cota ocupată de Facebook (4,2%).
Sectorul energetic s-a prăbușit în 2020, scăzând cu aproape 40%, pe măsură ce prețurile petrolului s-au micșorat din cauza cererii reduse. Începând însă din octombrie 2020, acest domeniu de activitate a crescut cu 92%, majorându-și ponderea în S&P 500 de la 2% la 3%.
Citește și Revoluție în Dubai! Ce se întâmplă în mjlocul DEȘERTULUI
„Dacă sectorul energetic se dublează din nou și toate celelalte sectoare prezintă randamente medii, atunci investitorii fără companii energetice ar pierde 3 puncte procentuale din coeficientul alfa”, scrie Savita Subramanian, strateg șef la BofA Securities. Deci, investiți pe acest palier al energiei.
Prețul contractului futures cu livrare în luna august pentru țițeiul marca Brent a afișat, al bursa ICE, din Londra, un avans de 1,67%, ajungând la 74,08 dolari/baril, valoare pe care nu a mai atins-o din 26 aprilie 2019. În ceea ce privește țițeiul american WTI, el a încheiat sesiunea de tranzacționare de marți, cu 72,2 dolari/baril, la bursa din New York.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.