Ministrul Cadariu a vorbit, în cadrul emisiunii "De Ce Nu în România?", realizată de Mohammad Murad la DC News, despre voucherele de vacanţă. Ministrul a subliniat faptul că nu doar cei care lucrează în sistemul public pot beneficia de aceste tichete, ci şi cei din domeniul privat.
"Am început în decembrie cu ordonanţa pentru vouchere şi aici fac o precizare: toţi salariaţii din sectorul public pot beneficia de tichete de vacanţă de 1.450 lei. Mai mult de atât: orice salariat din sectorul privat, dacă patronul doreşte, poate beneficia de tichet de vacanţă. Dar aici nu este limitat la suma de 1.450 de lei ci suma poate merge până la de şase ori salariul minim pe economie, cu nişte beneficii din partea patronului, în sensul că toată suma o poate deduce, o poate pune pe cheltuieli, iar pentru respectiva sumă nu plăteşte contribuţii sociale, nici pentru pensii, nici pentru sănătate", a explicat ministrul Turismului Constantin-Daniel Cadariu.
VIDEO:
Citeşte şi: "Turismul, al doilea domeniu STRATEGIC în România, după IT". Ministrul Cadariu, răspuns la întrebarea lui Mohammad Murad
Mohammad Murad, președintele Phoenicia Hotels, cel mai mare investitor privat din turismul românesc, l-a întrebat pe ministrul Antreprenoriatului şi Turismului ce viitor are turismul în România.
"Turismul ar putea fi al doilea domeniu strategic asumat, la nivel de decizie, după domeniul IT. Este părerea mea clară, este părerea aproape generală a colegilor cu care m-am consultat din cadrul partidului, în special cu cei care fac parte din comisia Economică şi cu cei din componenta Turism, pentru că am avut discuţii pentru tot ceea ce înseamnă această activitate.
Realitatea e următoarea: şi în urma discuţiilor purtate cu dumneavoastră personal, şi în urm discuţiilor purtate cu ceilalţi reprezentanţi din domeniu, şi în urma lucrurilor aflate în aceste două luni şi jumătate de la minister, din punctul meu de vedere, lucrurile stau aşa: ponderea activităţii din turism în Produsul Intern Brut, în momentul de faţă, conform INS este de aproximativ 2,9%, conform datelor furnizate de către dumneavoastră se apropie de 5%. Oricum ar fi, oricare dintre cele două surse am lua în considerare, cert este că la nivel european ponderea activităţii turistice în PIB-ul unei ţări se apropie de 10%.
Sunt şi cazuri mult mai bune, în care ţări cu tradiţie cum ar fi Grecia, Austria, Elveţia, Franţa, au o pondere a activităţii turistice în PIB care se apropie de 15%. Inclusiv vecinii noştri de la sud, bulgarii, se apropie de 12%, din datele prezentate. Asta înseamnă, ca şi concluzie, că eu am un argument atunci când spun că turismul poate fi al doilea domeniu strategic asumat la nivel naţional pentru ce înseamnă economie, pentru că ar avea un potenţial de creştere foarte mare într-un timp foarte scurt", a răspuns ministrul Cadariu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.