Programul "Sprijin pentru România" continuă şi în anul 2025, însă în cu totul alte condiţii faţă de anii anteriori. Concret, dacă până acum se acordau câte 250 de lei o dată la două luni, anul acesta vor fi acordate doar două tranşe.
Potrivit MIPE, se va acorda în continuare un sprijin financiar de 250 lei pentru persoanele vulnerabile, distribuit în minimum două tranşe/an, precum şi suplimentarea acestui sprijin prin acordarea de pachete alimentare în valoare de 125 lei, distribuite de două ori pe an. Aceasta înseamnă că prima tranşă de bani pe cardurile sociale ar putea fi virată în luna iunie, iar cea de-a doua în decembrie, în preajma sărbătorilor de iarnă.
De asemenea, în cadrul programului se vor acorda vouchere educaţionale de 500 lei pentru aproximativ 600.000 de elevi din medii defavorizate şi se va asigura explorarea posibilităţilor de continuare a programului de vouchere pentru energie.
***
O delegaţie a Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, condusă de ministrul Marcel Boloş, a avut în cursul lunii februarie, o serie de întâlniri de lucru cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru a discuta extinderea sprijinului din bani europeni pentru persoanele vulnerabile şi pentru educaţie, dar şi viziunea privind implementarea Politicii de Coeziune în viitoarea perioadă de programe, care va începe în 2027.
Astfel, în cadrul discuţiilor cu Roxana Mînzatu, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, au fost stabilite două direcţii strategice de acţiune.
"Întâlnirea cu doamna vicepreşedinte Mînzatu marchează un moment important pentru România. O sumă de 1,2 miliarde euro, direcţionată către persoanele în dificultate şi o educaţie conectată la piaţa muncii, reprezintă mai mult decât o simplă finanţare - este un angajament concret pentru viitorul cetăţenilor noştri. Prin aceste măsuri, ne asigurăm că sprijinul ajunge exact acolo unde este cea mai mare nevoie şi că sistemul nostru educaţional face paşi importanţi spre modernizare", a declarat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
Fondurile vor fi asigurate prin realocarea economiilor provenite din execuţia financiară a proiectelor.
Sprijin extins pentru persoanele vulnerabile prin Programul Incluziune şi Demnitate Socială:
- Acordarea în continuare a unui sprijin financiar de 250 lei pentru persoanele vulnerabile, distribuit în minimum două tranşe/an;
- Suplimentarea acestui sprijin prin acordarea de pachete alimentare în valoare de 125 lei, distribuite de 2 ori/ an;
- Vouchere educaţionale de 500 lei pentru aproximativ 600.000 de elevi din medii defavorizate;
- Explorarea posibilităţilor de continuare a programului de vouchere pentru energie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.