''Nu trebuie să staţi în garnizoanele militare aşteptând ca cineva să treacă (...) frontiera şi atunci să încărcaţi arma şi să începeţi să luptaţi. Vom lupta de aici. Trebuie să fiţi pregătiţi pentru aceasta'', a declarat Lukaşenko, potrivit agenţiei Belta, citată de EFE.
''Lumea s-a schimbat'' şi nu va mai exista vreo ofensivă terestră precum cea din 1941, în prezent ameninţarea regăsindu-se în interiorul ţării, a insistat preşedintele, adresându-se celor prezenţi la numirea noului şef al Statului Major, Viktor Gulevici.
Făcând o aluzie clară la protestele izbucnite în Belarus după alegerile prezidenţiale din august 2020, considerate fraudate de opoziţie şi Occident, Lukaşenko a amintit că inamicii săi au încercat să-l înlăture de la putere după acel scrutin, dar ''şi-au rupt dinţii''. ''Acum vor încerca cu toate forţele şi o vor face din interior'', crede el.
De la declanşarea protestelor împotriva sa, preşedintele Belarusului a acuzat Occidentul că sprijină opoziţia şi i-a cerut ajutor omologului său rus Vladimir Putin pentru a se apăra în faţa a ceea ce Lukaşenko a considerat a fi o agresiune externă.
Citește și Avertizările SUA: China ar putea ataca până în 2027
Opoziţia belarusă, ai cărei reprezentanţi sunt cei mai mulţi în exil sau în închisoare, a respins categoric o reformă constituţională propusă de Lukaşenko, acuzându-l că încearcă astfel să se perpetueze la putere.
De altfel, Comitetul de Investigaţii a anunţat tot joi că popularul blogger şi opozant belarus Serghei Tihanovski, soţul liderei opozante aflată în exil Svetlana Tihanovskaia, riscă o sentinţă de până la 15 ani de închisoare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.