Concedierile au devenit o chestiune urmgentă, deoarece măsurile de izolare a populațiilor și de restricționare călătoriilor cântăresc greu în vânzarea de mașini, a spus Volvo. Pandemia a obligat producătorii auto din întreaga lume să oprească producția și să reacționeze la o scădere rapidă a cererii. Volvo și-a redeschis fabricile în Suedia săptămâna trecută, după o întrerupere de aproape o lună.
"Nu ne putem aștepta să se întoarcă clienții și să solicite exact aceleași produse ca înainte de criză", a declarat directorul executiv Hakan Samuelsson. „Coronavirusul ne-a făcut să înțelegem că este important să ne adaptăm rapid, iar acest lucru doar prin concedieri voluntare nu va fi suficient”.
Citește și: Planurile industriei auto din Europa. Care sunt următorii pași
Zhejiang Geely Holding Group Co. a cumpărat Volvo Cars de la Ford Motor Co., în urma crizei financiare din 2008. De atunci, producătorul auto și-a reînnoit gama și a investit în noi modele de afaceri, incluzând servicii de abonament și distribuție de autovehicule. De asemenea, a lansat primul său model integral electric și își propune să ridice totalul de mașini integral electrice la 50% din vânzările totale, până în anul 2025. Disponibilizările anunțate miercuri vor reduce personalul în zone precum ar fi activitățile legate pentru producția și testarea motorului cu combustie, a spus Samuelsson.
Operațiunile de fabricație nu vor fi afectate de reduceri, a mai spus compania.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.