Conform datelor statistice, publicate luni, în cursul anului trecut, s-a înregistrat o creştere cu 8,8% a volumului de lemn rotund exploatat, marjă în care ponderea cea mai mare au avut-o speciile de foioase (62,8%), în timp ce speciile de răşinoase au acoperit 37,2%.
De asemenea, dintre speciile de foioase, lemnul de fag a consemnat ponderea cea mai mare, respectiv 34% din totalul lemnului rotund exploatat.
Pericole cu care se confruntă pădurarii
Potrivit INS, în anul 2018 faţă de 2017, s-a înregistrat o urcare cu 8,8% a volumului de lemn rotund, datorată în principal speciilor răşinoase care au avut o creştere de 12,2% cu o pondere de 37,2% în volumul de lemn rotund exploatat, precum şi speciilor de foioase, dintre care fagul şi stejarul, care au înregistrat, împreună, o creştere de 11,2%, cu pondere de 44,2% în volumul de lemn rotund exploatat.
Principala destinaţie a lemnului rotund a fost reprezentată de buşteni, în proporţie de 52,8%, urmată de lemnul pentru foc în proporţie de 34,7%, notează sursa citată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.