"Scăderea drastică a preţurilor, provocată de presiunea concurenţială extraordinară, a antrenat un recul puternic al cifrei de afaceri şi a marjelor în sectorul telecomunicaţiilor, afectat şi de criza energetică", a explicat compania într-un comunicat de presă.
Grupul britanic de telefonie Vodafone are aproximativ 5.700 de angajaţi în Italia.
În Italia, Vodafone controlează o cotă de 28,5% pe piaţa de telefonie mobilă şi una de 16% pe piaţa de telefonie fixă. În exerciţiul 2021-2022, cifra de afaceri a Vodafone Italia a scăzut cu 1,8% până la 4,38 miliarde de euro.
În primăvara anului trecut, grupul Vodafone a respins o ofertă de 11,25 miliarde de euro venită de la rivalul francez Iliad pentru preluarea Vodafone Italia, apreciind că oferta nu este în cel mai bun interes al acţionarilor.
Mai mulţi directori de companii de telefonie au făcut un apel pentru consolidarea pieţei europene, în ideea de a reduce concurenţa şi a creşte rentabilitatea, într-un moment în care este nevoie de investiţii mari în dezvoltarea serviciilor 5G şi a reţelei de fibră optică.
Vodafone operează reţele mobile şi fixe în 21 de ţări şi colaborează cu reţele mobile în alte 48 de ţări. La 31 martie 2022, compania avea peste 300 de milioane de utilizatori de servicii mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix şi 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV.
În România, Vodafone a înregistrat venituri din servicii de 764 milioane euro în anul fiscal încheiat la 31 martie 2022, iar baza de clienţi a Vodafone România a ajuns la 11,1 milioane la 31 martie 2022.
Vodafone Hungary cumpărat de statul ungar și o companie privată locală
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.