Preşedintele rus a amintit că această "bombă cu efect întârziat amplasată (de Lenin) în 1922 în timpul creării Uniunii Sovietice" s-a menţinut şi în modificările ulterioare ale Constituţiei, survenite în 1924, 1936 şi 1977. "Acest lucru este total inadmisibil (...) este ceva ce trebuie să evităm", a subliniat Putin.
"Sunt absolut convins că am făcut bine să adoptăm modificări ale Constituţiei. Ele ne vor întări statul, vor crea condiţii pentru o dezvoltare în creştere a ţării noastre în următoarele decenii", a insistat şeful statului rus, referindu-se la modificările constituţionale aprobate prin referendumul care s-a încheiat la 1 iulie.
Putin a evidenţiat în mod special modificarea care interzice cedarea de teritorii ruseşti. "Nu exista ceva asemănător (în Constituţie) şi este ceva ce trebuie să existe", a subliniat el.
Citește și De dragul Chinei, Rusia dispusă să-și calce pe inimă
Modificările care îi permit lui Putin să rămână la Kremlin dincolo de anul 2024, când îi expiră actualul mandat prezidenţial, au intrat în vigoare sâmbătă, după ce au fost votate de aproape 78% dintre alegătorii ruşi, potrivit numărătorii oficiale. Rata de participare a fost de 67,97%, adică 109.190.337 de cetăţeni.
Noua Constituţie mai conţine o serie de prevederi - 206 modificări în total - privind viaţa politică şi socială a ţării.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.