În prima sa estimare pentru anul 2019, Ministerul francez al Agriculturii mizează pe o producţie de vin cuprinsă între 42,8 şi 46,4 milioane hectolitri, ceea ce ar reprezentata o scădere de 6-13% comparativ cu producţia de 49,4 milioane hectolitri înregistrată în 2018. Această prognoză este de asemenea cu 2-5% sub producţia medie din ultimii cinci ani.
"În multe podgorii, înflorirea a avut loc pe fondul unor condiţii meteo nefavorabile (ploi şi frig). Căldura şi grindina au contribuit şi ele la diminuarea potenţialului de producţie" a informat Ministerul francez al Agriculturii într-un raport publicat vineri. În acest raport se precizează că regiunile viticole din vestul Franţei, inclusiv Bordeaux, au fost afectate de condiţiile nefavorabile din timpul primăverii în timp ce, în unele regiuni sudice, strugurii au fost afectaţi de valul de căldură de la finele lunii iunie.
Mană cerească sau nenorocire? În ce se transformă Suedia
Franţa a înregistrat un record de temperatură de 45,9 grade Celsius la finele lunii iunie, în timpul unui val de căldură care a provocat incendii de pădure şi a uscat unele vii. Lipsa precipitaţiilor în ultima lună a afectat şi nivelul de umiditate din sol, care în multe regiuni viticole este sub nivelul normal.
Strugurii pentru producţia de vin sunt recoltaţi în Franţa la finele verii şi începutul toamnei iar Ministerul Agriculturii subliniază că estimările sale sunt unele preliminare având în vedere incertitudinile cu privire la evoluţia condiţiilor până la recoltare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.