Sfârșitul de săptămână a adus numeroasele informații importante privind evoluția epidemia de coronavirus în Asia și în Europa. Dacă în China situația pare să se amelioreze, potrivit datelor oficiale tot mai contestate, numărul cazurilor de dincolo de granițele țării crește, influențând negativ moralul investitorilor. Coreea de Nord, cu peste 760 de cazuri și Italia, cu mai mult de 130 de cazuri sunt țările care îngrijorează cel mai mult.
Bursa din Coreea de Sud, al doilea stat cel mai afectat după China, a afișat, luni, o scădere de 3%, cu impact sigur asupra piețele europene și americane. Pe acest fundal, aurul a demontrat un nou salt, atingând 1680 de dolari/uncie, cel mai ridicat nivel din ianurie 2013.
”Investitorii speră să traverseze perioada de încetinire a economiei mondiale, prognozată deja de FMI, sub protecția aurului. În plus, prețurile sunt împinse spre noi culmi și de teama unei creșteri a inflației globale. De aceea, jucătorii din piață încearcă să-și pună la adăpost capitalul, ferindu-l de o devalorizare dramatică”, au explicat experții firmei de consultanță Exante.
Citește și Vești proaste. Deprecierea leului va antrena un val de scumpiri
”Anul acesta, prețul aurului ar putea urca până la 1700 de dolari/uncie, chiar 1800 de dolari, pentru ca în 2021 să atingă 2000 de dolari. Factorul de creștere va fi reacția autorităților lumii la încetinirea economiei mondiale generată de epidemia de coronavirus. Măsurile de stimulare vor contribui la scumpirea metalului galben, care va redeveni refugiu pentru investitori”, au completat analitșii de la Julius Baer.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.