Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, rata de mortalitate a virusului Nipah variază între 40 și 75%, în comparație cu 1% pentru COVID-19.
Încă din februarie au existat îngrijorări că ar putea provoca următoarea pandemie mondială, accentuate de faptul că Nipah are o rată foarte mare de mutație, relatează Mirror.
"S-a demonstrat că virusul se răspândește de la o persoană la alta în aceste focare, ceea ce ridică îngrijorări cu privire la ideea că NiV să provoace o pandemie globală", au declarat Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.
Oamenii de știință au dat verdictul pentru SFÂRȘITUL OMENIRII
Oficialii din statul indian Kerala sunt îngrijorați după ce un copil de 12 ani a murit la sfârșitul săptămânii trecute, ceea ce a provocat eforturi pentru a da de urma contactelor sale, noi infecții fiind deja confirmate.
Potrivit rapoartelor, băiatul a vizitat alte două spitale înainte de a muri, ceea ce înseamnă că ar fi putut să se apropie de sute de persoane.
Ministrul de stat al sănătății, Veena George, a declarat: "Faptul că aceste opt contacte imediate au fost testate negativ este o mare ușurare."
Boala transmisă de liliecii de fructe, care a trecut pentru prima dată de la porci la fermieri în Malaezia în 1999, provoacă vărsături, convulsii și umflături cerebrale. De asemenea, are o perioadă de incubație de până la 45 de zile, ceea ce înseamnă că o persoană ar putea să o răspândească mai mult de o lună înainte de a se îmbolnăvi.
Nu există încă niciun leac sau vaccin pentru Nipah. Pacienților li se oferă doar îngrijire medicală de susținere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.