"În ultimii cinci ani au dispărut cam 2.000 de medicamente din farmaciii și spitale, din alte motive, din cauza fiscaității, în primul rând, și a politicilor publice neadecvate pe care le-au făcut autoritățile”, a spus Dragoș Damian pentru Antena3.
Potrivit precizărilor sale, actuala situație este una mai deosebită și ”specifică pentru industria farmaceutică, pentru că circa 40% din materiile prime din care se fac medicamentele vin din China și din India. Dar, ceea ce este mai important, este că 70-80% din precursorii acestor materii prime vin din China. Circa 100 de fabrici de materii prime se află exact în cele două regiuni Hubei și Zhejiang care au fost afectat de epidemia de coronavirus", a spus Dragoș Damian.
Citește și Virusul ucigaș. Chinezii au indicat preparatul împotriva coronavirusului
Potrivit acestua, deocamdată nu există o penurie de medicamente, pentru că stocurile producătorilor de materii prime și de medicamente ajung între două și patru luni.
"Dacâ în schimb, această epidemie nu poate fi contensionată după 15 martie atunci vom începe să asistăm la o penurie de materii prime și, în lanț, la o penurie de medicamente", a adăugat Dragoș Damia
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.