Boala a început în orașul central chinez Wuhan și s-a răspândit în restul țării, cu 440 de cazuri confirmate și nouă decese, fiind prezentă și în Statele Unite, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia și Taiwan.
Noul virus, despre care oficialii din domeniul sănătății spun că se poate transmite de la o persoană la alta, a îngrijorat piețele financiare, investitorii evocând efectele epidemiei SARS din 2002-2003, de asemenea un coronavirus care a apărut în China și a ucis aproape 800 oameni din întreaga lume.
Virusul din China a îmbolnăvit medicii care purtau echipament de protecție
„Translatând impactului SARS în volumele din 2020 obținem un potențial impact negativ de 260.000 barili pe zi asupra cererii globale de petrol”, a spus Goldman într-o notă. Estimarea include o scădere de 170.000 barili pe zi de carburant pentru avioane.
Un răspuns din partea OPEC ar putea limita un impact asupra cererii, dar incertitudinea inițială ar putea duce la o scădere a prețului petrolului, a adăugat Goldman.
Prețurile petrolului Brent sunt în prezent sub 65 dolari barilul, în timp ce petrolul american este cotat la aproximativ 58 dolari pe baril.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.