SARS 2.0
Sindromul respirator acut sever (SARS) este un virus mortal care a ucis 700 de persoane în timpul epidemiei 2002-2003. În total, 8.000 de persoane din 29 de țări ale lumii au fost afectate de virus.
O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Carolina de Nord, condusă de Dr. Ralph Barrick, a creat o nouă mutație a virusului, numită SARS 2.0. Noul virus a fost creat prin adăugarea de proteine la SARS. SARS 2.0 este rezistent la vaccinurile și medicamentele existente, utilizate împotriva virusului SARS natural.
Phi-X174
Phi-X174 este un alt virus creat artificial. A fost realizat de oamenii de știință de la Institute of Biological Energy Alternatives din Rockville, Maryland, SUA. Oamenii de știință au creat acest virus artificial bazat pe virusul phiX natural, un bacteriofag, adică un virus care ucide bacteriile. În schimb, nu afectează omul.
Citește și Noul coronavirus, mai periculos decât criza financiară mondială
Gripa aviara
Oamenii de știință olandezi au creat o mutație a virusului mortal al gripei aviare. Gripa aviară naturală nu se transmite prea ușor la om. Totuși, cercetătorii au făcut astfel, încât noul virus mutant să se transmită cu ușurință de la o persoană la alta.
Virusul H1N1
În 1918, virusul H1N1 a făcut ravagii în lume: peste 100 de milioane de oameni au fost infectați de virusul erau infectați cu acest virus, în urma căruia sângele a pătruns în plămâni. Virusul a revenit în 2009. Nu a fost la fel de periculos ca strămoșul său, chiar, dacă, între timp, a suferit mutații.
Savantul Yoshihiro Kawaoka a prelevat mostre de virus mutant și le-a folosit pentru a crea o tulpină mai puternică, rezistentă la vaccinurile existente. Această tulpină a fost similară cu cea care a dus la epidemia din 1918.Acest virus mortal este păstrat în laborator și poate duce la tragedie dacă este eliberat
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.