Publicitate
Clienții trebuie să recâștige încrederea, care se câștigă în timp îndelungat, dar se poate distruge foarte, foarte repede, așa cum, de altfel, s-a și întâmplat. Și cred că împreună trebuie să ajungem să reclădim aceasetă încredere, pentru că întreg sistemul energetic național trebuie să se bazeze pe încredere, a spus ministrul Popescu la conferinţa organizată de Antena 3 prin proiectul România Inteligentă.
Da, trebuie să recunoaștem și furnizorii trebuie să recunoască faptul că au fost facturi întocmite în mod eronat, fără respectarea Legii plafonării și a compensării, iar aici ANPC-ul a intervenit, ANRE-ul a intervenit și vreau să le mulțumesc pe această cale, a adăugat oficialul român.
El a menționat că ”a fost nevoie și de o modificare legislativă, astfel încât furnizorii să refacă absolut toate facturile care nu au respectat corect prevederile legale. Din discuțiile pe care le-am avut a reieșit că aproape toate facturile au fost refăcute. Eu aștept ca fiecare furnizor să iasă să spună că au finalizat această operațiune și mă aștept să nu mai existe facturi întocmite în mod eronat.
Ce este de făcut?
Sigur, nu suntem absurzi, fiecare dintre noi știe că se pot întâmpla accidente, se pot întâmpla erori, dar una este o eroare, un accident și alta este să se întâmple așa cum s-a întâmplat și, probabil, colegii de la ANPC, având centralizat toate datele, vă pot spune mai multe lucruri.
Ce este de făcut? Trebuie să gândim pe termen mediu și lung, pentru că vrem să rezolvăm această problemă. Practic trebuie investiții, fără investiții în sistemul energetic național, România va fi tot timpul expusă fluctuațiilor, ori acest lucru necesită un timp mediu și lung, când vorbim de zona nucleară. Asta ne preocupă, în principal, în momentul de față, la ministerul Energiei.
Citește și Ministrul Economiei explică planul pentru ieşirea României din criza energetică
Avem în plan ca anul 2022 să fie anul investițiilor. Într-o săptămână-două vor fi depuse și proiectele pentru regenerabile, la Complexul energetic Oltenia pentru energie solară. În luna martie dăm drumul pe proiecte pentru fotovoltaic și energie eoliană. Suntem în grafic cu tot ce înseamnă ghidurile și fondurile de ajtor pe PPNR și pe fondul de modernizare”, a spus vorbitorul.
Din importator, exportator
Ţara noastră va deveni independentă din punct de vedere al importului de gaze naturale în anul 2026 şi, mai mult, vom deveni un exportator, a anunțat Virgil Popescu
Anul 2026 va fi un an în care România va deveni practic independentă şi din punct de vedere al importurilor de gaze naturale şi vom deveni un exportator de gaze naturale", a afirmat Virgil Popescu. În plus, 2028 este anul în care România va avea şi primul reactor modular, iar reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă în 2030-2031, a mai afirmat demnitarul.
"Ne dorim ca România să fie parte a unui nou coridor de aprovizionare a Europei, vrem ca România să fie pe harta transportului de gaze naturale în Europa şi sunt convins că le vom duce la bun sfârşit". În ce priveşte sectorul gazelor naturale, ministrul se arată convins că Romgaz și Exxon vor semna contractul şi speră ca OMV Petrom să ia decizia de investiție în acest an, deși austriecii au anunțat deja o amânare pentru anul viitor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.