„Studenții noștri au demonstrat, în primele luni ale acestei pandemii, că poartă în gene chiar un eroism și puterea de sacrificiu a unui medic. Din dorința de a se alătura personalului medical în lupta împotriva acestui virus, viitoarea generație de medici s-a implicat și a făcut diferența între învingător și învins. Primele luni de pandemie au fost o lovitură pentru sistemul medical. Am fost nevoiți să purtăm o luptă dificilă cu un virus prea puțin cunoscut. Personalul din linia 1 a lucrat neobosit în secțiile de COVID-19, dar cazurile continuau să apară și epuizarea continua să își spună cuvântul.
Avem 450 de voluntari, studenți, echipați în combinezoane, determinați, care au intrat zi de zi în zona roșie și au stat lângă patul pacienților infectați cu SARS-CoV-2, dând o mână de ajutor medicilor și asistenților greu încercați de această pandemie“, a precizat profesorul Viorel Jinga.
Profesorul universitar doctor Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti a mai spus că la ediţia a II-a a Maratonului vaccinării din Bucureşti - doza de rapel, va exista şi posibilitatea imunizării cu vaccinul Johnson&Johnson, ser administrat într-o singură doză.
"Maratonul a contribuit semnificativ, poate, şi la aceste cifre prezentate de domnul ministru astăzi, a fost însă mai mult propagarea imaginii vaccinării, nu ne-am propus să facem 20.000, sigur că discutam de 10.000-15.000, dar am depăşit cu mult acest lucru, dar nu acesta a fost scopul nostru, să avem o cifră, ci să promovăm această imagine a vaccinării în zonele sociale unde există rezistenţă sau există ezitare la vaccinare. (...) La rapel vom avea, şi o să mediatizăm, şi vaccin Johnson&Johnson care este cu o singură administrare, deci, pe lângă cei care vin la rapel, vom administra (...) acest Johnson&Johnson, care este o singură injectare", a declarat Viorel Jinga, vineri, în cadrul conferinţei "Responsabilitatea socială a universităţilor din România" organizată de DC News Media Group.
În cadrul Maratonului vaccinării anti-COVID care s-a desfăşurat în Bucureşti, în perioada 7-10 mai, la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională din Bucureşti, 20.360 de persoane au fost vaccinate anti-COVID, potrivit datelor prezentate la finalul evenimentului de rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.