Însoțit de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, premierul a mers, duminică, la locul explozițiilor de la Crevedia, soldate cu doi morți și 58 de răniți.
"Am înțeles că activitatea privind stația GPL a fost sistată din 2020. Este un element care ne arată că unii chiar dacă se sistează activitatea. Am sute de întrebări la care aștept răspunsuri. Începând de mâine, toată țara, toate stațiile GPL vor intra în sistem de control și acolo unde se vor găsi activități”, a spus Marcel Ciolacu, precizând cei ce se vor face vinovați vor fi trași la răspundere, indiferent despre ce este vorba.
Indiferent despre cine vorbim
„Cine se va face vinovat, va suporta rigorile legii, indiferent despre cine vorbim”, a declarat Marcel Ciolacu. Potrivit spuselor sale, modul în care a fost organizată acțiunea de salvare de la Crevedia a dus la salvarea a numeroase vieți, amintind de explozia de la Mihăilești, din 2004.
„Dacă nu se crea acel cordon și se lăsa lumea, cum s-a făcut la Mihăilești, astăzi ar fi fost o situație de nedescris. Cine a organizat perimetrul a făcut un lucru extraordinar, de fapt s-au salvat vieți”, a mai spus Marcel Ciolacu.
În cursul dimineții, premierul a participat la celula de criză de la Ministerul Afacerilor Interne, constituită în urma exploziilor de la staţia GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa. În acest cadru, Marcel Ciolacu a anunțat că şapte case au fost afectate în zona exploziei de la Crevedia şi că a discutat cu preşedintele CJ Dâmboviţa despre ajutoarele necesare celor afectaţi. De precizat că, în urma dezastrului din seara zilei de sâmbătă, peste 3.000 de persoane au fost evacuate din Crevedvia.
"Am vorbit cu preşedintele Consiliului Judeţean de la Dâmboviţa, să vedem ce ajutoare trebuie pentru cei afectaţi. Sunt şapte case afectate în zona exploziei", a arătat premierul, într-o declaraţie acordată presei. El a menţionat, totodată, că autorităţile sunt pregătite să transfere cât mai mulţi pacienţi cu arsuri în străinătate. Totodată, a făcut referire la stadiul implementării proiectelor legate de construcţia celor trei centre de mari arşi din Bucureşti, Timişoara şi Târgu Mureş.
"Astăzi suntem pregătiţi să transferăm cât mai mulţi, mai ales cei care au nevoie. (...) Sunt trei spitale, în acest moment. Unul este în construcţie la Timişoara. În câteva săptămâni se porneşte construcţia spitalului de la Târgu Mureş şi urmează în septembrie la Grigore Alexandrescu", a spus Ciolacu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.