În primul rând, are o formă neobișnuită. Unii spun că seamănă cu un diamant, alții cu o alună sau un titirez. Cert este că bolidul spațial are, potrivit datelor NASA, un diametru de peste 1.500 de metri.
În al doilea rând, asteroidul are propriul satelit, un fel de Lună, precum Pământul, cu dimensiuni destul de impresionante - 500 de metri. Oricum, ambele roci se deplasează cu o viteză de aproximativ 77.000 de kilometri pe oră.
Un spectacol pentru cercetători
Asteroidul binar se va aproapia în weekend de Terra la o distanță 5,18 milioane de kilometri. Relativ aproape, având în vedere că, de regulă, astfel de roci zburătoare evoluează la peste 30 de milioane de kilometri depărtare de Planeta albastră.
Citește și Șeful NASA avertizează: Pregătiți-vă pentru impactul cu asteroizii!
De altfel, este și motivul pentru care The Smithsonian Astrophysical Observatory’s Minor Planet Center a inclus asteroidul în categoria celor ”potențial periculoase”. Dar, cel puțin anul acesta nu există motive de îngrijorare.
1999 KWA este monitorizat de ESA (European Space Agency), iar oamenii de știință vor avea ocazia să-l examineze mai bine, pentru a-i înțelege comportamentul. Informațiile vor fi utile în cadrul misiunilor NASA care urmăresc să studieze sisteme similare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.