La întâlnire a participat şi Péter Szijjártó, ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, respectiv János Süli, ministrul responsabil pentru proiectul Paks II. Părţile au constatat că cele două noi reactoare de la Paks - aflate în curs de construcţie - reprezintă o garanţie a faptului că şi în următoarele decenii, în Ungaria energia electrică ieftină şi ecologică va fi disponibilă din surse interne.
În timpul crizei europene a creşterii cheltuielilor cu utilităţile este deosebit de important că energia nucleară are un rol însemnat nu numai în securitatea aprovizionării şi în crearea unei stabilităţi a preţurilor, ci şi în menţinerea pe termen lung a scăderii cheltuielilor cu utilităţile, s-a conchis în cadrul întrevederii.
Evaluarea impactul taxării carbonului în România
În cadrul întâlnirii s-a discutat şi despre faptul că tot mai multe state din UE realizează că, pe termen lung, pe lângă sursele regenerabile de energie merită să se bazeze şi pe energia nucleară, altfel obiectivele de protejare a climei nu pot fi atinse.
La întâlnirea de vineri a fost analizat şi stadiul în care se află proiectul Paks II. Părţile depun eforturi pentru a se asigura că investiţia se va realiza în conformitate cu cele mai stricte reglementări şi cerinţe de siguranţă internaţionale şi interne, respectiv că cele două noi unităţi de la Paks vor fi puse în funcţiune în 2029, respectiv 2030, a precizat şeful biroului de presă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.