Viktor Orban a vorbit despre MAJORAREA IMPOZITELOR

Antonia Popescu |
Data publicării:
Viktor Orban a vorbit despre MAJORAREA IMPOZITELOR
Viktor Orban a vorbit despre MAJORAREA IMPOZITELOR

Impozitele majorate ar fi "toxice" pentru economia Ungariei orientată spre export, a afirmat vineri premierul Viktor Orban, comentând iniţiativa internaţională vizând un impozit minim pe profitul companiilor valabil la nivel global, transmite MTI.

Orban a declarat la postul public de radio Kossuth că "este în interesul naţional al Ungariei să nu accepte reglementările fiscale impuse din exterior".

Prim-ministrul a apreciat că un sistem fiscal care face Ungaria competitivă reprezintă "punctul de plecare" pentru succesul economic al ţării, iar perioada următoare va fi dedicată redresării şi nu acumulării de rezerve.

Anul viitor trebuie să fie folosit "pentru restabilirea solidităţii familiilor" şi pentru reduceri de taxe pentru tineri şi, după ce ritmul de creştere al economiei ajunge la 5,5%, ne vom gândi la reduceri fiscale, a spus Orban.

Restricții de circulație de Rusalii pe A2, DN 7 și DN 39

De mai mulţi ani, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) s-a ocupat de coordonarea negocierilor în rândul a aproximativ 140 de state pentru taxarea serviciilor digitale transfrontaliere şi combaterea erodării bazei fiscale. Un impozit minim pe profitul companiilor valabil la nivel global este unul din instrumentele principale analizate de OECD.

Luna aceasta, miniştrii Finanţelor din Grupul ţărilor puternic industrializate (G7) au ajuns la un acord istoric cu privire la introducerea unui impozit minim global de 15% pe profitul companiilor, un acord care ar putea servi drept bază pentru un un acord valabil la nivel mondial.

Cu toate acestea, Viktor Orban a declarat recent că Executivul ungar se opune acestei iniţiative deoarece ea contravine eforturilor autorităţilor de la Budapesta de a atrage investiţii străine prin intermediul taxelor reduse. Impozitul pe profitul companiilor de 9% practicat în Ungaria este unul din cele mai mici din Uniunea Europeană şi graţie acestuia Ungaria a reuşit să atragă o serie de mari investiţii în sectorul construcţiilor de automobile, care au stimulat creşterea economică şi crearea de locuri de muncă, ceea ce i-a permis lui Viktor Orban să îşi creeze imaginea unui bun manager.

"Consider că este absurd ca orice organizaţie să îşi aroge dreptul de a spune ce taxe poate aplica Ungaria", a spus miercuri Viktor Orban, care în 2022 ar urma să se confrunte cu cele mai strânse alegeri parlamentare după un şir de victorii categorice care a început în 2010. "În special având în vedere că noi nu suntem un paradis fiscal, deoarece impozitul mic pe profitul companiilor din Ungaria nu este destinat să atragă anumite companii care să îşi declare taxele aici", a adăugat premierul ungar.

La rândul său, ministrul ungar al Finanţelor, Mihaly Varga a spus că un impozit minim global pe profitul companiilor ar urma să afecteze între 2.000 şi 3.000 de companii importante din Ungaria.

Irlanda, o altă ţară membră UE cu un nivel mic al impozitului pe profitul companiilor, se opune şi ea ideii unui impozit minim global pe profitul companiilor iar autorităţile de la Dublin au demarat o campanie prin care speră că va putea să îşi păstreze o parte din beneficiile oferite de regimul fiscal atractiv practicat de mai mute decenii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9772
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.9772
USD
Azi 4.5116
Diferența -0.0943
Zi precendentă 4.6059
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9772 RON
USD flag1 USD = 4.5116 RON
GBP flag1 GBP = 5.9419 RON
CHF flag1 CHF = 5.2235 RON
AUD flag1 AUD = 2.8609 RON
DKK flag1 DKK = 0.6671 RON
CAD flag1 CAD = 3.1881 RON
HUF flag1 HUF = 0.0124 RON
JPY flag1 JPY = 0.0308 RON
NOK flag1 NOK = 0.4384 RON
SEK flag1 SEK = 0.4661 RON
XAU flag1 XAU = 453.3570 RON
Monede Crypto
1 BTC = 368174.67RON
1 ETH = 7997.89RON
1 LTC = 367.47RON
1 XRP = 9.11RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Comunicate de presa

Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...

ANAF / Foto: DCBusiness

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel