Anton rămâne la ideea că aceasta este una dintre soluţiile de viitor, pe care şi Europa le ia în discuţie.
"Ţările au un plan bine pus la punct de eliminare a cărbunelui, în timp. Acelaşi plan îl avem şi noi, înlocuirea treptată a centralelor pe cărbune cu centrale pe gaz. Azi de dimineaţă îmi arăta un coleg al meu că pe Youtube am ajuns la 1,8 milioane de vizualizări cu faimoasa mea acumulare de energie electrică în gaze. Rămân la părerea că această idee este una dintre soluţiile pe care Europa le ia în discuţie. Construim o unitate la centrala din Craiova şi utilizăm depozitul de la Gherceşti", a spus ministrul.
Pe 21 februarie, Anton declarase, în comisiile parlamentare de buget-finanţe, că Ministerul Energiei intenţionează să dezvolte un proiect de acumulare de energie electrică în depozitele de gaze, idee care nu a mai fost introdusă până acum în lume.
"Vrem să accesăm un program european prin care să introducem în România o idee care n-a mai fost introdusă în lumea asta - sau poate c-o fi fost făcută dar nu ştiu eu - şi anume să acumulăm energie electrică în depozite de gaze. Adică centrala de la Craiova o retehnologizăm, alături de centrala aia la trei kilometri există un depozit, la Gherceşti, iar în depozitul respectiv introducem gaze atunci când avem exces de energie electrică de la eoliene, pentru că noi în România nu avem niciun fel de sistem de acumulare a energiei electrice", afirmase atunci oficialul guvernamental.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.