Decizia publicată vineri de Consiliul de stat din Franţa, cea mai înalta jurisdicţie de ordin administrativ, pune capăt unei proceduri demarate în urmă cu aproape zece ani.
"Această decizie confirmă poziţia grupului încă de la începutul disputei şi va permite Orange să recupereze sumele plătite în luna iulie 2013, adică aproximativ 2,2 miliarde euro", a informat grupul Orange într-un comunicat de presă.
Litigiul a apărut ca urmare a integrării de către Orange a subsidiarei sale Cogecom în anul 2005. Această integrare a provocat grupului de telecomunicaţii controlat de statul francez pierderi consistente, pe care a putu să le acopere graţie diminuării profitului, reducându-se astfel şi baza de calcul a taxelor.
Citește și OTE, acord de vânzare a Telekom Romania Communications
Orange, fostul France Telecom, este unul din cei mai mari operatori de telecomunicaţii din lume, fiind prezent în 26 de ţări, inclusiv în România. Anul trecut Orange a realizat o cifră de afaceri de 42 miliarde euro iar la finele lunii septembrie avea 143.000 de angajaţi la nivel mondial, dintre care 83.000 în Franţa.
La începutul acestei săptămâni, Hellenic Telecommunications Organization (OTE) a anunţat încheierea unui acord de vânzare a cotei sale de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications către Orange România, finalizarea acestei tranzacţii fiind estimată pentru a doua jumătate a anului 2021.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.