Pe toată perioada în care s-a aplicat starea de alertă, autoritățile au impus, pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 o serie de restricții ce vizau, printre altele, și organizarea sau desfășurarea de reuniuni și întruniri. O regulă care s-a aplicat inclusiv adunărilor asociațiilor de proprietari.
Starea de alertă a fost însă ridicată și, implicit, s-a renunțat și la marea majoritate a restricțiilor. Prin urmare, acunse pot organiza și desfășura din nou ședințe de bloc, fără niciun fel de limitare, indiferent dacă ele au loc la interiorul sau în exteriorul unei clădiri.
HG 171/2022 stabilea, de fapt, interzicerea organizării și desfășurării de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte, spectacole, cursuri de instruire, workshopuri, conferințe sau alte tipuri de întruniri, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.), precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații deschise sau închise, dacă nu se respectau anumite reguli, printre care un număr limitat de participanți sau purtarea măștii de protecție.
Sunt încă vii în memorie toate amânările de spectacole, închiderea cinematografelor, a spațiilor de joacă pentru copii și multe asemenea activități recreative.
Citește și Cardurile de sănătate. Ce se întâmplă după ridicarea stării de alertă
Citește și Evaluarea persoanelor cu handicap grav devine mai simplă
Potrivit Legii nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, “după constituirea asociației de proprietari va avea loc cel puțin o dată pe an, în primul trimestru, o întrunire a adunării generale a asociației de proprietari”. Adunarea generală este alcătuită din toți proprietarii membri ai asociației de proprietari.
În plus, Legea asociațiilor de proprietari stabilește că adunările generale ordinare pot fi convocate de președintele asociației de proprietari sau comitetul executiv (președintele asociației de proprietari și un număr par de membri) și cel puțin 20% din numărul proprietarilor membri ai asociației de proprietari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.