Mai există însă o schimbare, ce se referă la organizarea ședințelor de bloc, cele convocate de două ori pe an pentru stabilirea, așa cum scrie în regulamentele în vigoare, acțiunile viitoare în imobil, precum renovarea interioară sau exterioară a acestuia, reparații de amploare, înlocuirea unor instalații și așa mai departe.
Întruniri necesare și care se pot desfășura atât în spații închise, cât și în cele deschise, în funcție, firește, de anotimp, dar și de numărul de locatari. Având însă în vedere că pandemia de coronavirus a venit cu reguli noi, absolut necesare pentru a proteja starea de sănătate a tuturor, și în cazul acestor adunări trebuie să se aplice anumite norme.
În cazul imobilelor mai mici, cu mai puțini proprietari de locuințe, ședințele se pot ține într-un spațiu interior al acestuia, atâta timp cât se respectă restricțiile ce se aplică în perioada stării de alertă, prelungită recent până după jumătatea lunii august.
Citește și Noi reguli ca să îți închizi balconul. Este mai simplu
Concret, când se organizează o ședință de bloc la interior, ea nu poate avea, potrivit HG 394/2020, mai mult de 20 de participanți, cu condiția respectării unei distanțe între persoane de cel puțin 1,5 metri. Totodată, participanții trebuie să poarte mască de protecție, așa cum se întâmplă în cazul tuturor spațiilor publice închise (spații comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă etc).
Pe de altă parte, în cazul asociațiilor mari, ședințele pot fi organizate în exteriorul imobilului, atâta timp cât numărul participanților nu trece de 50. Și în acest caz, cei ce iau parte la ședințele de bloc trebuie să respecte măsurile impuse în acestă perioadă, respectiv să stea la distanță de ceilalți participanți, dar nu sunt obligați să poarte mască de protecție, purtarea acesteia la exterior fiind opțională.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.