Recent a fost semnat Protocolul de colaborare între Casa Națională de Pensii Publice din România și Institutul de Tutelă și Asistență a Muncitorilor (ITAL - UIL) din Republica Italiană.
Protocolul are drept scop sprijinirea asiguraților și beneficiarilor sistemului public de pensii din România și/sau Italia în vederea obținerii drepturilor de asigurări sociale.
În temeiul Protocolului menționat, asigurații și beneficiarii sistemului public de pensii din România și/sau Italia vor putea apela la serviciile ITAL – UIL România în vederea acordării, reluării în plată, recalculării drepturilor de pensie cuvenite din sistemul public de pensii român și/sau italian, precum și în vederea menținerii în plată a acestora.
Colaborarea bilaterală între CNPP și ITAL - UIL se va realiza și prin punerea la dispoziția persoanelor interesate, a materialelor informative și de documentare elaborate de una din părți sau elaborate în comun de ambele părți, prin organizarea de campanii de informare a asiguraților și beneficiarilor celor două sisteme de pensii, în Italia și România.
Institutul de Tutelă și Asistență a Muncitorilor (ITAL - UIL) din Republica Italiană, prin intermediul ITAL – UIL România care funcționează pe teritoriul statului român prin intermediul Asociației Latina, va asigura serviciile care fac obiectul Protocolului menționat cu titlu gratuit.
Pentru mai multe detalii referitoare la Protocolul de colaborare între CNPP și ITAL - UIL persoanele interesate se pot adresa:
Casei Naționale de Pensii Publice, str. Latină nr. 8, sector 2, București, tel: 004 021 311 80 47, www.cnpp.ro; ITAL – UIL România, Calea Moșilor nr. 258, bl. 4 bis, et. 1, ap. 2, sector 2, București, tel/fax: 004 021 212 37 37; Caselor teritoriale de pensii din România, instituții competente în stabilirea și plata drepturilor de pensie în România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.