Stamatian a precizat că, în prezent, prin programul derulat de Ministerul Sănătăţii, se decontează doar o procedură şi numai costurile manoperei propriu-zise, nefiind asigurate şi costurile medicaţiei, care este de asemenea scumpă.
Costurile unei proceduri, cu tot cu tratament, se ridică la aproximativ 12.000 de lei, multe cupluri apelândîmprumuturi la bancă.
"Cer să se instituie două proceduri gratuite prin Casa de Asigurări de Sănătate la care să poată să aibă acces cuplurile care au nevoie de această manoperă. În general, în România sunt cam 4.000 de manopere de fertilizare pe an. Ştiu oameni care, pentru a face procedura, au apelat la credite, ca să încerce să îşi întregească familia. Discutăm aceasta şi pentru că se tot vorbeşte de sporul natural al populaţiei, care dacă nu îl sprijini cu nimic... (...) În acest moment există un program al Ministerului Sănătăţii care plăteşte numai manopera, nu şi medicaţia. Dacă s-ar introduce şi medicaţia în gratuitate ar fi 12.000 o procedură", a explicat Stamatian.
Citește și:Primul card de credit Visa Infinite din Romania, lansat de UniCredit Bank si Visa
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.