Astfel, evaluarea riscurilor reprezintă un factor important al acestui demers al angajatorilor. Evaluarea se face pentru următoarele categorii:
- executantul, sarcina de muncă, mijloace de muncă, echipamente de muncă, mediul de muncă pentru fiecare loc de muncă în parte, pentru fiecare post în parte.
O bună evaluare a riscurilor include implicarea reprezentanții SSM.
Mare atenție la faptul că se dispune amendă de la 4000 de lei la 8000 de lei pentru nerespectarea de către angajator a obligației de a realiza și de a fi în posesia unei evaluări a riscurilor.
Astfel, angajatorii trebuie să realizeze un plan de revenire și protecție compus din măsuri tehnice, sanitare, organizatorice și de altă natură, bazat pe evaluarea riscurilor. Planul de revenire și protecție va fi aplicat corespunzător condițiilor de muncă specifice unității.
Planul de prevenire și protecție va fi analizat de lucrătoriii sau reprezentanților lor sau comitetului de securitate și sănătate în muncă, după caz, și trebuie să fie semnat de angajator, conform legislațiamuncii.ro
Citește și:Salarii în învățământ. Veşti de ultimă oră pentru dascăli
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.