Este vorba despre autorizarea unui medicament cu anticorpi monoclonali care va putea fi utilizat de către pacienții cu risc crescut și cu vârste care pornesc dela 12 ani.
Medicamentul a redus spitalizările sau decesul cu 85%, comparativ cu un placebo. Rezultatele studiului s-au bazat pe 583 de pacienți.
”Ca urmare, Comitetul Independent de Monitorizare a Datelor a recomandat oprirea procesului de înscriere din cauza dovezilor unei eficacități profunde”, au spus companiile într-un comunicat.
COVID-19. TRATAMENTUL care ar lovi și CANCERUL
GlaxoSmithKline și Vir Biotechnology au început testarea anticorpului pe pacienții cu stadiu incipient de COVID-19 în august, în speranța de a împiedica progresul simptomelor. Medicamentele cu anticorpi au câștigat atenția după ce au fost utilizate pentru tratarea fostului președinte Donald Trump anul trecut, relatează Reuters.
Oficialii americani din domeniul sănătății spun că medicamentele cu anticorpi deja autorizate pentru utilizare - de la Regeneron și Eli Lilly - sunt utilizate în prea mică măsură.
GSK a declarat că vor continua, de asemenea, discuțiile cu Agenția Europeană a Medicamentului și cu alte autorități de reglementare globale pentru a pune medicamentul la dispoziția pacienților cu COVID-19 cât mai curând posibil.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.