Oamenii de știință și-au numit vaccinul experimental ChAdOx1 nCoV-19. El combină material genetic al noului virus cu un adenovirus modificat. Prima fază a programului de testare a reunit peste 1000 de participanți.
Cercetătorii au declarat că vaccinul lor poate produce atât anticorpi, cât și celule T. Încurajator este faptul că anticorpii de neutralizare, considerați de experți drept importanți pentru protecția împotriva SARS-CoV-2, au fost detectați la participanți după 28 de zile.
Vaccinul a fost bine de tolerat și nu a existat nici un eveniment grav și nedorit. Printre efectele secundare, cele mai frecvente au fost starea de oboseală și durerile de cap. Au existat, de asemenea și cazuri în care participanții la testare au acuzat dureri în locul injectării, dureri musculare, frisoane și febră.
Citește și Un nou vaccin, finanțat de administrația Trump. Când va fi gata
Contactat de CNBC, profesorul Adrian Hill, directorul Institutul Jenner al Universității Oxford, a declarat că puternicul răspuns imunitar semnifică faptul că vaccinul este susceptibil să furnizeze o protecție împotriva virusului, chiar dacă nu există garanții sută la sută.
”A folosit două scenarii de vaccinare, cu o doză și cu două doze de vaccin. Se pare că ambele au generat răspunsuri imunitare utile, dar două două doze reacția a fost mult mai puternică. Vom continua să monitorizăm persoanele vaccinate și vom demara programe de testare și în alte regiuni ale lumii. Cu puțin noroc chiar și în Statele Unite, în următoarele săptămâni”, a adăugat omul de știință britanic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.