”Testele clinice ale vaccinului împotriva SARS-CoV-2 dezvoltat de AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford au fost reluate în Marea Britaniă, după ce autoritatea de reglementare sanitară a medicamentelor a confirmat că preparatul este sigur”, a precizat grupul.
În urmă cu câteva zile, directorul general al companiei, Pascal Soriot, s-a arătat optimist în privința șanselor de a duce la bun sfârșit munca de cercare, afirmând că "încă am putea avea un vaccin până la sfârşitul anului, începutul anului viitor". Decizia suspendării studiilor clinice a fost luată după declanşarea unei ''boli potenţial inexplicabile'', posibil un efect secundar grav, la un participant la studiu, din Marea Britanie.
Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford, unul dintre proiectele occidentale cele mai avansate, este testat pe zeci de mii de voluntari din Regatul Unit, Brazilia, Africa de Sud şi, din 31 august, Statele Unite, în cadrul celei de-a treia şi ultima fază a testelor clinice, pentru verificarea siguranţei şi eficacităţii.
Citește și Coronavirus. Soluție SIMPLĂ pentru reducerea răspândirii noului virus
În cea mai recentă actualizare a datelor, publicată miercuri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) enumeră 35 de ''vaccinuri candidat'' evaluate în prezent în cadrul studiilor clinice desfăşurate pe subiecţi umani la nivel mondial. Nouă dintre acestea se află deja în etapa finală sau sunt pe cale să intre în acest stadiu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.