Verișoara lui Putin, o stea în devenire la Ministerul Apărării

DCBusiness Team |
Data publicării:
Anna Civileva și Vladimir Putin / Foto: Kremlin.ru
Anna Civileva și Vladimir Putin / Foto: Kremlin.ru

O stea în ascensiune în cadrul Ministerului rus al Apărării, afirma cu ceva vreme în urmă că a salvat o companie de cărbune din pragul falimentului construind un patinoar pentru a ridica moralul în zonă. Ceea ce Anna Tsivileva a omis să spună a fost că avea o rudă care tocmai învățase să patineze și care avea o slăbiciune pentru hochei - Vladimir Putin.

Acum, ea își exercită influența în cercul restrâns al lui Putin și este prima rudă căreia liderul rus îi acordă public o funcție guvernamentală. Potrivit a cinci persoane apropiate Kremlinului, fiica vărului decedat al lui Putin a fost numită secretar de stat în cadrul Ministerului rus al Apărării la sfârșitul săptămânii, după ce președintele a numit-o ministru adjunct în iunie, notează Bloomberg.

Civileva, în vârstă de 52 de ani, se bucură de un acces mai bun și mai direct la Putin decât mulți dintre superiorii săi de la Ministerul Apărării și este considerată acum o figură politică importantă, au declarat persoanele apropiate Kremlinului, care au cerut să nu fie identificate din cauza naturii sensibile a subiectului.

Ea este suficient de influentă pentru a avea întâlniri de lucru față în față cu Putin și suficient de apropiată pentru a-l vedea la evenimente și petreceri neoficiale, potrivit a două dintre persoane. Președintele rus a devenit din ce în ce mai izolat, au declarat trei dintre aceste persoane, ceea ce a făcut ca acest acces să fie și mai valoros.

Mișcări importante la vârful instituțiilor de forță

În timp ce incursiunea militară a Ucrainei în Rusia din această lună provoacă o nouă umilință Kremlinului, Putin se bazează pe colaboratori de încredere pentru a ajuta la continuarea războiului pe care l-a început în februarie 2022 și care se află acum în al treilea an. El l-a însărcinat pe fostul său bodyguard personal, secretarul Consiliului de Stat Alexey Diumin, să fie ochii și urechile sale în monitorizarea operațiunilor de expulzare a Ucrainei din regiunea Kursk, prima cucerire străină a teritoriului rusesc de la al Doilea Război Mondial.

În mai, l-a înlocuit pe vechiul său aliat, Serghei Șoigu, în funcția de ministru al apărării, cu Andrey Belousov, un economist tehnocrat devotat lui Putin, pe care l-a însărcinat să îmbunătățească eficiența mașinăriei militare a Rusiei, pe fondul creșterii masive a cheltuielilor de stat.

Putin i-a acordat mai multă putere Civilevei, promovând-o sâmbătă în funcția de secretar de stat. În timp ce înainte superviza locuințele și serviciile sociale pentru trupe, acum este principalul interlocutor între Ministerul Apărării și parlament pentru toată legislația legată de armată și deține controlul asupra aparatului birocratic al ministerului.

Ascensiunea sa a fost facilitată în parte de capacitatea sa de a se dovedi utilă pentru Putin în timp ce acesta își continua invazia în Ucraina. Ea l-a impresionat pe liderul rus cu munca sa după ce acesta a numit-o anul trecut să conducă un nou fond de stat înființat pentru a ajuta soldații implicați în război și, de asemenea, mai devreme, din 2018, când soțul ei, Serghei Ciivilev, a fost numit viceguvernator și apoi guvernator al regiunii carbonifere cheie Kemerovo.

„Putin o promovează, aparent, pentru că a crezut că a fost destul de eficientă”, a declarat Yevgeny Minchenko, un politolog care a lucrat cu Kremlinul. „Tandemul pe care l-a format cu soțul ei în regiunea Kemerovo a produs un rezultat bun, recenziile sunt în mare parte pozitive”.

Proekt Media, care este acum interzisă în Rusia, a investigat și a raportat despre legăturile de familie ale Civilevei cu Putin în 2022.

Relațiile lui Putin cu familia sa

Putin, în vârstă de 71 de ani, nu discută despre familia sa în public, abținându-se chiar să confirme identitatea celor două fiice adulte ale sale, în ciuda aparițiilor ocazionale ale acestora în mass-media legate de carieră. Cu toate acestea, rudele sale au fost adesea bine îngrijite, cu surse stabile de venit, fie că este vorba de o funcție de conducere într-o întreprindere de stat sau de o acțiune într-o companie privată, iar rudele sale au ales de obicei să stea departe de ochii publicului.

Dar vremurile sunt diferite, iar Putin a plasat-o acum pe verișoara sa îndepărtată într-un rol public în eșaloanele superioare ale Ministerului Apărării și i-a permis soțului său să fie numit ministru al energiei.

Când Putin a devenit președinte în 2000, Civileva lucra ca psihiatru într-un oraș regional sărac din centrul Rusiei. În 2012, ea și soțul ei au achiziționat o participație majoritară în producătorul de cărbune de dimensiuni medii MC Kolmar. La scurt timp după aceea, ea a construit arena de patinaj pe gheață, coincizând cu o perioadă în care Putin își demonstra public pasiunea pentru jocul de hochei, inclusiv marcând goluri împotriva legendelor rusești.

Guvernul a venit, de asemenea, în ajutorul regiunii, investind miliarde de ruble în infrastructura de transport și energie, iar compania, pe care familia încă o controlează, a continuat să lanseze două noi facilități miniere.

Potrivit unei persoane apropiate Kremlinului, Putin a numit-o pe Civileva la conducerea fondului de stat pentru soldați „Apărătorii Patriei” anul trecut, în detrimentul candidaților propuși de propriul său consilier pentru acest rol.

Putin a recompensat sârguința verișoarei

În timp ce bugetul fondului în 2023 a fost de 2,4 miliarde de ruble (26,3 milioane de dolari), prim-ministrul Mihail Mișustin s-a angajat în februarie să acorde 18 miliarde de ruble organizației în acest an.

În cadrul fondului, Civileva l-a impresionat cel mai mult pe Putin, demonstrând același entuziasm pentru sprijinirea efortului de război pe care îl manifestase pentru patinaj cu ani înainte. Ea a transformat proiectul într-un instrument important pentru Kremlin, pe fondul victimelor militare rusești care, potrivit estimărilor occidentale, se ridică la 500 000 de la începutul invaziei.

Civileva este dură, ceea ce s-a dovedit a fi util în lupta cu Ministerul Apărării pentru a extinde atribuțiile fondului pentru a lucra cu toate categoriile de trupe care luptă în Ucraina, și nu numai cu soldații întorși acasă și cu familiile celor decedați, a declarat o persoană familiarizată cu proiectul.

În prezent, greutatea sa politică este susținută de abilitatea sa mediatică. Este primul adjunct din Ministerul Apărării care are propriul său canal Telegram și apare regulat la televizor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9742
Diferența 0.0002
Zi precendentă 4.974
USD
Azi 4.5156
Diferența 0.0124
Zi precendentă 4.5032
Schimb
in
Curs valutar | Actualizat la 12-09-2024
EUR flag1 EUR = 4.9742 RON
USD flag1 USD = 4.5156 RON
GBP flag1 GBP = 5.8940 RON
CHF flag1 CHF = 5.2830 RON
AUD flag1 AUD = 3.0144 RON
DKK flag1 DKK = 0.6666 RON
CAD flag1 CAD = 3.3272 RON
HUF flag1 HUF = 0.0126 RON
JPY flag1 JPY = 0.0317 RON
NOK flag1 NOK = 0.4172 RON
SEK flag1 SEK = 0.4356 RON
XAU flag1 XAU = 365.6995 RON
Monede Crypto
1 BTC = 263088.25RON
1 ETH = 10587.91RON
1 LTC = 283.53RON
1 XRP = 2.54RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 5.86% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.55%
6 luni: 5.61%
12 luni: 5.65%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %
Indici bursieri | Sursa: BVB
IndiceUltima valoareVariatie
BET17327.43-0.01%
BET-BK3258.980.17%
BET-EF926.95-0.18%
BET-FI60666.68-0.63%
BET-NG1216.200.07%
BET-TR38171.93-0.01%
BET-TRN37106.14-0.01%
BET-XT1489.49-0.02%
BET-XT-TR3225.68-0.02%
BET-XT-TRN3142.28-0.02%
BETAeRO978.120.34%
BETPlus2565.470.01%
RTL38355.78-0.04%

Opinii

Ministrul Adrian Câciu

Putere de cumpărare vs inflație. Câciu: Un ciclu electoral al contrastelor economice

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu,...

Analistul Adrian Negrescu ne anunță ce ne așteaptă în următoarele luni / FOTO: Facebook
Cinema / Foto: Freepik

Cum se schimbă industria cinematografică. De la marile, la micile ecrane

Oamenii încep să se dezobișnuiască de obiceiul...

Comunicate de presa

foto: pexels.com
Lucrători

Cât ar trebui să fie salariul minim în România

Un nou studiu al Confederației Patronale...

Foto: Pexels.com

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
cloudnxt1
NoMy - smt4.5.3
pixel