Dincolo de acești termeni foarte tehnici, ceea ce trebuie să știm este că ftalații produc tulburări sistemului endocrin.
ANPC a transmis doar 9 notificări, în cursul anului 2018, pe platforma Sistemului Rapid de Alertă al UE pentru Produse Non-alimentare Periculoase, de 11 ori mai puţine ca Bulgaria şi de 19 ori mai puţine decât Ungaria!
Asociația Pro Consumatori a analizat rapoartele săptămânale publicate de la începutul anului pe platforma Sistemului rapid de alertă al UE pentru produse non-alimentare periculoase. Acţiunea face parte din cadrul Campaniei naţionale de informare şi educare a consumatorilor „Tu ştii ce jucărie cumperi copilului tău?”
Pentru siguranța copiilor noștri este important să urmărim următoarele aspecte:
Să citim toate etichetele
Să respectăm recomandările fabricantului în privința vârstei pentru care este produsă jucăria
Să nu cumpărăm produse care nu au marcajul CE (aici trebuie să atragem atenția că marca originală a Comunității Europene este CE iar a prodselor fabricate în China este C E, respectiv distanța dintre cele două litere este mai mare).
Alocațiile copiilor totalizează 595.580.000 lei
Care sunt cerințele de securitare
proprietățile fizice și mecanice (eliminarea pericolului rănirii, înghițirii, inhalării etc.);
inflamabilitatea (materialele nu trebuie să fie inflamabile sau să ardă încet etc.);
proprietățile chimice (să nu conțină substanțe chimice periculoase etc.);
proprietățile electrice;
igiena;
radioactivitatea.
În plus, față de aceste cerințe, Comisia Europeană a decis interzicerea utilizării în procesul de fabricație a unor substanțe periculoase pentru sănătate (ftalați, DMF).
Este important să cumpărăm jucăriile în funcție de vârsta copiilor. De pildă, pentru copii sub 3 ani să nu cumpărăm niciodată jucării care pot conține piese mici deoarece la acestă vârstă, aceștia bagă totul în gura iar dacă o piesă se desprinde poate provoca sufocarea copiilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.