Oamenii de știință au descoperit că veninul scorpionilor, folosit în medicina tradițională, ar putea ajuta la combaterea noilor tulpini de coronavirus.
Cercetările efectuate de oamenii de știință de la Universitatea Aberdeen din Scoția au dezvăluit că veninul conține un "incredibil bio-cocktail" de polipeptide neurotoxice active, cu proprietăți antibacteriene și antivirale. Acestea ingredientele pot fi utilizate la dezvoltarea unui nou medicament împotriva coronavirusului, scrie cotidianul The Independent.
Oamenii de știință intenționează să colecteze mostre de venin de scorpion de la diferite specii, să le purifice de toxine pentru a izola substanțele antivirale și apoi să le testeze împotriva coronavirusului.
Proiectul de cercetare este sprijinit de Fundația de Cercetare pentru Provocări Globale și este condus de Dr. Wael Hussain, cercetător principal la Institutul de Științe Medicale al Universității din Aberdeen, și de Mohammed Abdel Rahman, profesor în cadrul Departamentului de Toxicologie și Fiziologie Moleculară al Suez Canal University.
Se precizează că scorpionii au fost recoltați în deșertul egiptean și eliberați în habitatul lor natural după ce otrava a fost extrasă.
Cercetări suplimentare
"Studiul veninului de scorpion ca sursă de noi medicamente este un domeniu interesant și productiv ce merită cercetări suplimentare. Am văzut deja că acestea conțin peptide bioactive extrem de puternice și credem că vor urma multe alte descoperiri noi", a declarat Dr. Hussain.
Citește și VACCINURILE ce vor pune capăt pandemiei. Nu este Pfizer sau Moderna
La rândul său, Mohammed Abdel Rahman a declarat că în Egipt sunt răspândite mai multe specii de scorpioni, inclusiv cele mai otrăvitoare din lume. Veninul lor este încă puțin cunoscut și poate prezenta interes pentru comunitatea științifică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.