Pentru a combate supraaglomerarea turistică, oficialii urmăresc fiecare persoană care pune piciorul în orașul lagună cu ajutorul a 468 camere CCTV, senzori optici și un sistem de urmărire a telefoanelor mobile.
Sistemul arată de unde vin oamenii, unde se îndreaptă și cât de repede se mișcă, iar autoritățile știu permanent cât de aglomerat este orașul.
La o lună după ce vasele de croazieră au fost interzise în lagună , autoritățile orașului se pregătesc să perceapă o taxă de intrare, între 3 și 10 euro, în funcție de perioada anului.
Primarul de la Veneția, Luigi Brugnaro, spune că scopul său este de a face turismul mai durabil într-un oraș vizitat anual de 25 de milioane de oameni.
Vizitatorii potențiali sunt sceptici cu privire la noile măsuri. ”Cred că este probabil o nouă modalitate de a genera bani” spune Marc Schieber, un turist german, aflat la Veneția pentru festivalul de film.
Primarul Brugnaro a spus că taxa va intra în vigoare cel mai devreme în vara viitoare.
Locuitorii, studenții și navetiștii vor fi scutiți de taxa turistică. La fel și cei care petrec cel puțin o noapte într-un hotel de la Veneția, dat fiind faptul că vor fi plătit deja tariful peste noapte de până la 5 euro pe zi perceput de oraș.
Soluția nu este nouă, fiind discutată pentru prima dată în 2019, dar a fost amânată din cauza COVID-19.
Citește și: Cotaţiile futures la gaze în Europa au atins un nou record odată cu reducerea livrărilor din Rusia
Aproximativ 193.000 de oameni au fost în fiecare zi, în timpul carnavalului din 2019, iar în vara aceasta, orașul a fost vizitat zilnic de peste 140.000 de persoane.
"Există o limitare fizică a numărului de persoane care pot fi în oraș în același timp", a declarat Marco Bettini, directorul general al Venis, compania IT care a construit sistemul de monitorizare în parteneriat cu operatorul de telefonie TIM, relatează Reuters
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.