Într-o Italie răvășită de coronavirus (peste 2,5 milioane de cazuri confirmate și peste 88.000 de decese), autoritățile au anulat evenimentele organizate anul acesta cu ocazia Carnavalului de la Veneția. Singurele măști sunt purtate acum pentru a protecție, nu pentru distracție.
Într-un alt an, măștile ar fi un semn al veseliei din Veneția, un accesoriu purtat pentru jocuri și petreceri, pe măsură ce mulțimile mari defilează pe punctul de a-și arăta costumele lor fanteziste, în special cele cu acoperiri decorative pentru față. Nimeni nu știe numărul exact de turiști care vizitează orașul, dar se estimează că în timpul carnavalului orașul este vizitat de trei milioane de oameni.
Sărbătorile de Carnaval ale Veneției ar fi trebuit să înceapă sâmbătă, 30 ianuarie, dar pandemia COVID-19 a făcut imposibil acest lucru.
Carnavalul de anul trecut, oprit în a treia zi. Numărul de cazuri în Italia era de 133
Anul trecut, autoritățile au oprit brusc Carnavalul de la Veneția, în a treia zi, chiar înainte ca Italia să devină prima țară din Occident, lovită de virusul pornit din Wuhan.
Pe atunci, un „val” însemna mulțimi care se strecurau prin labirintul Veneției de străzi nepăsătoare, intenționate să se întâlnească în vasta Piață San Marco. În ziua în care Carnavalul s-a oprit anul trecut, cazurile confirmate de coronavirus din toată Italia erau doar 133.
Restricțiile actuale ale Italiei privind controlul infecțiilor nu permit călătoria între regiuni. Turismul străin, în special din Statele Unite, s-a evaporat în ultimul an, pe măsură ce guvernele au impus interdicții pentru călătoriile internaționale în scopuri neesențiale. Chiar dacă Carnavalul ar fi avut loc, relativ puțini oameni ar fi ajuns la Veneția , relatează Federalnewsnetwork.
În timpul carnavalului, măștile au servit pentru „a proteja, a dezvălui și, de asemenea, pentru a garanta anonimatul”, spune Gualtiero Dall'Osto, care deține Tragicomico, un magazin de artizan care fabrică măști artistice. „Acum, paradoxal, nu suntem capabili să utilizăm masca în acest fel și suntem forțați să purtăm aceste măști care, într-un fel, blochează libertatea așa-numitelor noastre simțuri.”
Citește și: Delegația OMS, în piața din Wuhan, locul de unde a pornit pandemia
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.