În favoarea ordonanţei s-au exprimat, prin vot, 132 de senatori.
Ordonanţa prevede că pentru desfăşurarea activităţii în regim de telemuncă se acordă, o singură dată, angajatorilor pentru fiecare telesalariat un sprijin financiar în valoare de 2.500 lei în scopul achiziţionării de pachete de bunuri şi servicii tehnologice necesare desfăşurării activităţii în regim de telemuncă.
BNR. Detalii privind participarea băncilor la licitație
"Suma se acordă, în ordinea depunerii solicitărilor, până la 31 decembrie 2020, din bugetul asigurărilor de şomaj, prin ANOFM, în limita fondurilor alocate cu această destinaţie, angajatorilor, pentru angajaţii care au lucrat, pentru cel puţin 15 zile lucrătoare, în regim de telemuncă în perioada stării de urgenţă", prevede ordonanţa în forma Guvernului, completată de Senat, cu "starea de alertă".
Actul normativ mai reglementează posibilitatea reducerii timpului de muncă în stare de urgenţă/alertă/asediu cu acordarea unei indemnizaţii angajatului şi încurajarea telemuncii.
Pe durata reducerii timpului de muncă, salariaţii afectaţi de măsură beneficiază de o indemnizaţie de 75% din diferenţa dintre salariul de bază brut prevăzut în contractul individual de muncă şi salariul de bază brut aferent orelor de muncă efectiv prestate ca urmare a reducerii timpului de muncă, în completarea drepturilor salariale cuvenite, calculate la timpul efectiv lucrat.
Şedinţa plenului de marţi s-a desfăşurat cu o prezenţă restrânsă în sală, majoritatea senatorilor lucrând de la distanţă.
OUG 133/2020 va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.